Umíme atyp

Ukázky z průběhu rekonstrukce dlažby v Opavě
Ukázky z průběhu rekonstrukce Trauttmannsdorfského paláce

Přestože se naše společnost zabývá zejména sériovou výrobou dlaždic v rámci stálého výrobního programu, patří mezi naše silné stránky také atypická výroba vysoce kvalitní dlažby podle přání zákazníka. V čem jsme lepší než ostatní? Při atypické výrobě se vždy soustředíme na důkladnou přípravu celého projektu, a to obzvláště v případech, kdy jde o vytvoření co nejpřesnější repliky historické dlažby, například při rekonstrukci památkově chráněných objektů.

Celý projekt začíná projednáním všech detailů se zákazníkem, tak, abychom byli schopni co nejlépe pochopit jeho představy a cíle. Pokud má klient možnost dodat vzorek původní dlažby, v našich laboratořích jej důkladně otestujeme.

Poté, co zjistíme, jak byla původní dlažba vyrobena, nastává další etapa projektu, výroba „ručních vzorků“. Jde o vzorky dlažby, vyrobené podle původní receptury, případně jejích variant, ze kterých si zákazník vybere ten, který nejlépe odpovídá jeho představám, a který bude později předlohou pro vlastní výrobu. Současně stejné vzorky procházejí náročným laboratorním testováním, které zajistí, že jejich užitné vlastnosti budou odpovídat našim náročným kritériím.

V oboru vytváření věrných replik historické dlažby podle zákazníkova přání máme za sebou již mnoho úspěchů. Například při rekonstrukci pražského Trauttmannsdorfského (Trčkova) paláce, památkově chráněného objektu ve správě Ministerstva zahraničních věcí ČR, jsme znovu vytvořili více než 2 000 m2 historické dlažby, podle vzorků, které naši předkové vyrobili téměř před sto lety. Před podobně náročným úkolem jsme stáli při rekonstrukci historické vily v Opavě, kde jsme vytvořili repliku původní dlažby z roku 1920.

Neomezujeme se však pouze na tuzemské zákazníky. Mezi naše další úspěchy patří také vývoj a výroba modrých broušených dlaždic, které jsme vytvořili na základě přání zákazníka z Litvy. Mezi naše nejprestižnější projekty patří i rekonstrukce další významné kulturní památky, Paláce Morava v Brně. Pro tento projekt, který je v současné době ve fázi realizace, jsme podle historických vzorků vytvořili historické repliky dlažby na chodbách.

V současnosti se můžeme pochlubit již více než stovkou úspěšných projektů, kdy jsme od samého základu vyvinuli 

a vyrobili dlažbu přesně podle přání tuzemských i zahraničních zákazníků. Výroba atypické dlažby je náročnou disciplínou
a je pro nás ctí, že se můžeme zařadit mezi několik málo firem
v Evropě, které dokážou v tomto oboru uspět. Klíčem k našemu úspěchu je orientace na přání zákazníka, jehož představu
se snažíme co nejlépe přivést k životu.