Péče a údržba

Péče o terasu se vždy vyplatí. Vydrží Vám mnohem déle.

Venkovní dlažba je ideálním řešením pro terasu, balkon, prostor kolem domu nebo bazénu.

Venku je samozřejmě vždy podstatné, aby dlažba odolávala nepřízním počasí a byla bezpečná pro pohyb, tedy aby byla mrazuvzdorná, protiskluzová, otěruvzdorná a také např. odolná proti posypovým solím.

Jenže to není přece vše. Dlažba by se Vám měla především líbit. Právě správná péče o venkovní dlažbu zajistí, aby dobrý pocit z nové terasy vydržel co nejdéle.

Jednoduché obnovení impregnace pomocí Impregnitu

V tomto ohledu Vám vycházíme vstříc. Naším cílem je zajistit, aby jednou z vlastností naší dlažby byla odolnost proti nečistotám a snadná údržba.

Mocným pomocníkem je v uvedeném případě impregnace. Impregnujeme veškerou naši venkovní dlažbu rovnou při výrobě.

Díky impregnaci stačí obyčejné koště

Běžná péče je snadná. Většinou opravdu postačí obyčejné koště, na větší znečištění pak měkký kartáč a voda a velmi účinným nástrojem je vysokotlaký čistič.

A nač si dát pozor? Doporučujeme nepodceňovat spadané listí, které za sebou nechává stopy během tlení. Cukernaté roztoky uvolňující se ze stromů (javor, lípa) dovedou také nemile překvapit. Olejové skvrny, například z grilování nebo skvrny od červeného vína po letní party umí také pozlobit.

Prevence se vyplatí

Obecně se vyplatí jistá prevence, nejedná se o žádnou vědu, stačí zamést drobné nečistoty, spadané listí, trávu a podobně. Pokud na terase plánujete opravu kola, motocyklu, nebo jen chcete přesadit květiny, pomůže krycí fólie nebo starý koberec. Totéž platí pro stavební práce.

V případech, že se přece jen něco objeví, nezoufejte, nabízíme Vám hned několik pomocníků, kteří pomohou.

Regener vyčistí většinu běžných houževnatých nečistot a skvrn. Přípravky značky Lithofin si poradí i se skvrnami od cementu, listí a oživí léty zašlou barvu dlaždic. Impregnit znovu obnoví impregnaci.

Regener si poradí se zašlou špínou

Při používání čisticích prostředků se řiďte vždy návodem, dobré je také si čistič nejprve otestovat. Někde na okraji na malém kousku si zkuste, zda správně funguje, například je-li správně naředěn a nepoškozuje dlažbu.

Na závěr vyslovujeme přání, ať Vám terasa k Vaší spokojenosti slouží co nejdéle.

Vyberte si venkovní dlažbu z naší nabídky.